Rólunk

Birtoktörténet

A pince alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretét, valamint a borkészítés hagyományát.

Jelenleg bő 10 hektáros birtokméretnél tartunk, Csopak mellett Tihanyban valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegyen vannak területeink. Csak saját szőlőt dolgozunk fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltünk le és a gasztronómiai kontextus erősítéseként a birtokon egy regionális gourmet konyhát vivő éttermet is működtetünk.

A szőlőben és a pincében egyaránt célunk, hogy a borvidék legnemesebb hagyományaira alapozva és a nagyvilágról méretet véve készítsünk egyedi, izgalmas, a termőhely karakterét hűen tükröző borokat.

Kovács Tamás

én_csík2