Borok

Filozófia

Csopak egyike a nagy balatoni termőhelyeknek, ahol értelmet nyer a terroir fogalma. A termőhely megmutatkozik a borokban és ez a terroir karakter dűlőnként tovább bontható attól függően, hogy milyen a talaj, hogyan változik a lejtésszög, a magasság, a Balatontól és az erdőtől mért távolság. Célunk, hogy ezek az árnyalatnyi, de jól beazonosítható különbségek megjelenjenek a borokban. Ez határozza meg a munkát a szőlőben és a pincében. Ezért tartjuk fontosnak az olaszrizlinget, a furmintot és a kékfrankost. Ezért becsüljük meg az idősebb tőkéket és készítünk termésükből talaj szerint válogatott dűlőborokat.

Kishegy 2013

Kishegy 2013

Olaszrizling Dűlőválogatás
Attributum 2012

Attributum 2012

Olaszrizling-Furmint válogatás
Page 3 of 3123