Borok

Filozófia

Csopak egyike a nagy balatoni termőhelyeknek, ahol értelmet nyer a terroir fogalma. A termőhely megmutatkozik a borokban és ez a terroir karakter dűlőnként tovább bontható attól függően, hogy milyen a talaj, hogyan változik a lejtésszög, a magasság, a Balatontól és az erdőtől mért távolság. Célunk, hogy ezek az árnyalatnyi, de jól beazonosítható különbségek megjelenjenek a borokban. Ez határozza meg a munkát a szőlőben és a pincében. Ezért tartjuk fontosnak az olaszrizlinget, a furmintot és a kékfrankost. Ezért becsüljük meg az idősebb tőkéket és készítünk termésükből talaj szerint válogatott dűlőborokat.

Kishegy 2015

Kishegy 2015

Olaszrizling Dűlőválogatás
Magma 2015

Magma 2015

Kékfrankos válogatás
Csopak 2014

Csopak 2014

Olaszrizling Hegybor
Furmint 2014

Furmint 2014

Márga 2013

Márga 2013

Furmint válogatás
Meszes 2013

Meszes 2013

Olaszrizling válogatás
Berekhát 2013

Berekhát 2013

Olaszrizling Dűlőválogatás
Nagykút 2013

Nagykút 2013

Olaszrizling Dűlőválogatás
Page 2 of 3123